Jaguár vision GT - 1,7 másodperc alatt 100 km / h-ra

Jaguár vision GT – 1,7 másodperc alatt 100 km / h-ra

2021. ápr.

A Jaguar Vision GT SV (2020) az angol cég legújabb elektromos versenyautója. A Vision Gran Turismo SV a 2019-ben bemutatott Vision GT-re épít, és 2021 januárjától még lenyűgözőbb teljesítményadatokkal büszkélkedhet.

Fotó: Jaguar

Nagyon sok jó hír van a Jaguar Vision GT SV-ről, amelyet 2020 decemberében mutattak be: Már létezik valódi 1: 1 tervezési modellként, és a teljesítményadatok nagyjából beárnyékolják mindazt, ami jelenleg az utainkon van. Négy villanymotor 1903 LE rendszer teljesítményre és 3360 Newtonméteres maximális nyomatékra képes. Ahogy az egy elektromos autóra jellemző, ezt közvetlenül alkalmazzák, és a GT SV-t 1,7 másodperc alatt repíti 0-ról 100 km / h – ra. A 40 000 fordulatnak (nem elírás, valóban negyvenezer fordulat/perc) egy jellegzetes hangzásról is gondoskodnia kell, amely megfelelően kíséri az elektro bulit. De nemcsak a vezetési teljesítmény árnyékolja be a már jól ismert Vision GT-t 2019-től, az aerodinamikát is radikálisan módosították. Az első splitter nagyobb lett, hátul pedig nemcsak egy hatalmas, aktív spoiler található, hanem egy hihetetlenül nagy diffúzor is.

Fotó: Jaguar

A levegő áramlásának hatékonyabban kell áramlania, és az érintkezési nyomást jelentősen meg kell növelni. 320 km / h sebességgel ez 483 kilogramm a Jaguar szerint. Ha most vakon szeretne futni a Jaguar kereskedőhöz, akkor ezt a szöveget előtte feltétlenül olvassa végéig: A Jaguar Vision GT SV 2021-től kizárólag a Playstation „Gran Turismo” játékához lesz elérhető.

Fotó: Jaguar

GRAN TURISMO: JAGUAR VISION GT SV (2020) A PLAYSTATION-HEZ

A 2019-es Gran Turismo World Tour részeként mutatták be a szintén virtuális Jaguart, a Vision GT-t. A kupét kifejezetten a szimulátor számára hozták létre, a Gran Turismóval együttműködve. A C-Type és a D-Type Jaguar verseny legendák vonalai jellemzik a kupét. Az ikonok az 50-es években számos győzelmet arattak a 24 órás versenyeken Le Mans-ban, és technikailag megelőzték korukat. A szimulációs élmény háttérzajának is van története: A Jaguar hangtechnikai csapata a D-Type „603” új hangfelvételeit használta, amely 1957-ben Le Mans-ban második helyet szerzett, hogy futurisztikus járműhangot alkossanak belőle. A kerékívek tisztelegnek a Jaguar C-Type előtt, az elölnézet a „Long Nose” D-t, a vezetőfülke pedig az E-Type Lightweight-t idézi.

Fotó: Jaguar

A hajtáslánc a Jaguar Racing csapat know-how-jából profitál. A három villanymotorból – az egyik az első kereket hajtja, egy-egy pedig a hátsó kerekekhez – adja a virtuális Jaguar 1020 LE-s teljesítményét és a 1200 Nm nyomatékot. Ha rálép a képernyő elé elhelyezett pedálra, akkor a Jaguar Vision GT (2019) nulláról 100 km / h-ra 2 másodperc alatt katapultálhat, és 320 km/h -ig gyorsíthatja. A szimulált világban való tájékozódáskor nemcsak a pilótafülkében található környezet teljes vetületei segítenek, hanem a „KITT-E”, egy mesterséges intelligencia is, amely háromdimenziós hologramok segítségével képes kommunikálni a konzolos lejátszóval. Jó játékot mindenkinek!

Fotó: Jaguar