Gamereknek tervezett Lexus IS

Gamereknek tervezett Lexus IS

2021. márc.

A Lexus bemutatta az első, a Twitch közösség által tervezett járművet.

A projekt részeként a vállalat felkérte a Fuslie közvetítőt, hogy egy különleges tervezési munkamenetet tartson, ahol a rajongók „a játék témájú külső burkolattól kezdve az egyedi vezérlőn át a választott„ játéküzem ”italig mindenre szavazhattak.

A válogatással a Lexus az SCPS-szel együttműködve életre hívta a közösségi finanaszírozott IS-t. A végeredmény meglehetősen egyedi, mivel a Gamers IS-nek van egy Infiltrate burkolata, amelynek „technikai, interfész-vezérelt, HUD-központú tervezési területe emlékeztet az első személyű játékokra, a fekete opokra és a felderítésre”. Jelentsenek bármit is ezek a fogalmak. Nyilván nekünk mezei autórajongóknak nem mondanak sokat, viszont a gamereknek nyilván egyértelműek. Ez az autó pedig nekik szól!

Nagyobb változások történtek az utastérben, mivel a modellt a mennyezeten programozható RGB LED-es lámpákkal, valamint a hátsó ablakra vetítő LED-panelekkel szerelték fel. A modell megvilágított ülésekkel és „intelligens árnyékolással” rendelkezik az ablakokon, hogy tompítsa a belső teret játékhoz.

Ha utóbbiról beszélünk, akkor elől az utasoldal ívelt monitorral és haptikus visszajelzéssel ellátott játékállomássá változott. Van még behúzható billentyűzet és 3D nyomtatással készült játékvezérlő.

Egy egyedi játékkomputer található a csomagtartóban, és tartalmaz egy AMD CPU-t, valamint egy MSI Gaming GeForce GPU-t. Ha ez nem volt elég szélsőséges, a modell ködgéppel és „automatizált RGB lézerekkel” is rendelkezik.
Ami magát a járművet illeti, az az IS 350 F Sportra épül. Ennek eredményeként 3,5 literes V6-os motorja van, amely 311 LE (232 kW / 315 LE) és 380 Nm (380 Nm) nyomatékot produkál. Vagy nyolc-, vagy hatfokozatú automata váltóval párosul, attól függően, hogy hátsó vagy összkerék-meghajtásról van szó.