A Lidlnél Németországban már autót is vehetünk

A Lidlnél Németországban már autót is vehetünk

2021. jún.

Körülbelül két évvel ezelőtt a Lidl havi 89 euróért kínálta a Fiat 500-at, időszakos akció keretében. 30napig 1000 db autó volt elérhető. Valamennyit eladták, így most a „Lidl autó” három modellel tér vissza. És ezúttal nem rövid távú kampányról van szó.

A Lidl csak tavaly vonta ki utazási szolgáltatását a kínálatából. Most a diszkontlánc új ajánlatot mutat be ügyfeleinek. És ez nem kevésbé furcsa, mint lefoglalni álmai útját a szupermarketben. Mert a jövőben egy közlekedési eszközzel kedveskedhet egy nyaralás helyett az utazást kedvelő szeretteinek a Lidlben. Az üzletlánc új autókat kezd forgalmazni. Pontosabban, az ügyfelek tartósbérleti konstrukcióban „vehetnek” autót a Lidl-től. Ennek érdekében a diszkont a Vehiculum és a Sixt Leasing lízingszolgáltatókkal működik együtt. Az ügyfelek három autó közül választhatnak. Az egyik a Kia Stonic terepjáró. A koreai autó 100 lóerős és kézi sebességváltóval rendelkezik. A másik két modell a Renault Twingo és a Clio, melyek lízingkonstrukcióban is kaphatók a Lidl-től. De milyenek pontosan a feltételek?

Aki a terepjárót fontolgatja, annak futásteljesítmény-számlázással és 48 hónapos futamidővel kell számolnia. Évente 10 000 kilométer futásteljesítmény mellett a Kia Stonic havonta 135 euróba kerül. Nincsenek előlegek vagy szállítási költségek. A Focus szerint 24 vagy 36 hónapos futamidő vagy más futásteljesítmény is lehetséges.

Lidl: Ezek a feltételek az autóbérléshez a diszkontnál

A két Renault-modell valamivel olcsóbb. 48 hónapos futási idővel és évi 10 000 kilométerrel a Twingo havi 99 euróba kerül. A nagyobb Clio havi 109 euróba kerül, ugyanazokkal a lízingfeltételekkel. A Lidl információi szerint további szolgáltatáscsomagok és járműbiztosítások felár ellenében kérhetők. Az ajánlatra azonban vannak korlátozások is. Amint az a Lidl honlapján látható, az üzlet nem spontán vásárlók számára szól. A szállítási idő jelenleg (2021. március 2-án) hat-nyolc hét.

Lidl: A lízingautó leszállítása végül drága lesz

Ezenkívül az új autókat egyelőre csak három helyszínen lehet átvenni. Berlinben, Egelsbachban és München közelében. Házhoz szállítás lehetséges. Ez azonban legalább nyolc euróval növeli a havi lízingdíjat. 48 hónapos futamidővel ez 384 eurót jelentene. Mindebből jól látható az a fogyasztói trend, amelyet már a Lidl is érzékelt és mi az Easylease-nél úgy fogalmazunk meg, hogy „Már személyautót is jobb bérelni mint venni!”

A fogyasztói érdeklődés úgy ilyen jelentős, hogy a Lidl-nél csak a pénzügyi finanszírozást kapják. Nem tartalmaz az ajánlat számos szolgáltatást, mely az Easylease-nél minden tartósbérleti konstrukció tartalmaz. Ezek a következők:

  • biztosítások
  • szerviz
  • gumi cserét
  • adókat
  • 25 ezer km/év futást
Easylease logó

Egy valami viszont közös a két ajánlatban. A szolgáltatást az Easylease esetében is tradícionális, német lízingcég garantálja. Ha felkeltette érdeklődését blog bejegyzésünk az autó tartós bérlet iránt, kattintson a „Teljes kínálatunk” gombra és tekintse meg részletes ajánlatainkat!