Autó lízing

Easylease logó
Kezében az autó kilincs?

Jobb bérelni mint venni

Mit lízingelhetünk? A lízing tárgyai lehetnek gépek, berendezések, járművek és ingatlanok.
Easylease: könnyebbség Önnek

Sőt akár az ügyfél által leírt specifikációnak megfelelő komplex rendszerek, például irodai eszközökből és szoftverekből álló rendszer, melyet lízing keretében a lízingbe vevő használatába ad a lízingbe adó.

Mi a lízing?

Adott pénzügyi kondíciók mellett a hosszú távú befektetések finanszírozásának mondhatni nélkülözhetetlen eleme és a modern gazdasági élet jól funkcionáló finanszírozási eszköze a lízing, de mondhatjuk nyugodtan, hogy az autó lízing, hiszen talán ez a leggyakrabban lízingelt eszköz.

A lízingbeadó (finanszírozó) megveszi az autót, majd az ügyfélnek (lízingbe vevő) adja használatra. Vagyis a finanszírozó a tulajdonos, az ügyfél pedig az üzembentartó. A törzskönyv a lízinget nyújtó pénzügyi intézménynél marad.

Mi az autó lízing?
Az autó lízing során a magánszemély, vagy cég gépjárművet bérel az Easylease-től. Ennek a tevékenységnek több előnye is lehet. De miért járhatunk jobban, mint a hagyományos autóhitellel? Lássuk a részleteket! Az autó lízing egy gyűjtőfogalom, több variációja is létezik ennek a finanszírozási módnak.

Először a zártvégű lízing:
Ez azt jelenti, hogy a lízingelt autó értékét a futamidő alatt fizetjük ki. A futamidő végeztével, az úgynevezett maradványérték kifizetését követően az autó a lízingbe vevő tulajdonába kerül. A céges ügyfelek ebben a módozatban a kamatot és az értékcsökkenést egyaránt el tudják számolni. Új és használt autóra is használhatják.

A másik típus, a nyílt végű pénzügyi lízing:
Ebben a módozatban a lízingcég a futamidő végén meghatározza az autó maradványértékét. Ezután a lízingbe vevő ezen az értéken megvásárolhatja a járművet, kijelölhet egy másik személyt (magánszemélyt, vagy akár céget is) a vásárlásra, vagy akár le is mondhat a vásárlás jogáról. A nyílt végű lízingnél – mivel nem értékesítésről, hanem szolgáltatásról van szó – az ÁFA visszaigényelhető (a céges használat arányában).

Ha autó lízinget kíván igénybe venni, tudnia kell, hogy a jármű nem kerül a tulajdonába, bérli azt, Ön lesz az üzembetartó.

A futamidő lejárta után természetesen ez a helyzet változhat, hiszen megvásárolhatja az autót. A finanszírozónak sokszor kisebb kockázatot jelent a lízing, mint a klasszikus autóhitel, emiatt előbbinél kedvezőbbek lehetnek a feltételek.

Az autó lízing tartalmaz önerőt, ami általában 30 százalék. Nem mindegy az sem, hogy milyen korú járműről van szó. Az Esaylease-nél új vagy legfeljebb 2 éves és maximum 50.000 km-t futott használt autót lízingelhet. Autó lízing keretében a legkisebb finanszírozott összeg 5.400.000.- forint, a vásárolt autó pedig legalább 10.8 millió forintba kell, hogy kerüljön.

Különösen a vállalkozásoknak érdemes gondolkodniuk az autó lízing-szolgáltatásban, hiszen egy-egy autón több százezer forintot is spórolhatnak. Ha nagyobb flottáról van szó, ez az összeg már komoly mértékű. Persze magánszemélyek is élhetnek ezzel a finanszírozási formával, amely elsősorban akkor érheti meg nekik, ha találnak valamilyen kedvezményes akciót egy-egy típusra.

*Akciós ajánlatok*

Autó kereső